solo 2017 Vishal Haarlem

januari 19, 2019

contact 70x70 maalzeventig maal zeven uitgevuld‘zentig maal zeven talenten_

‘Zeventig maal zeven Talenten’

Met vier monumentale schilderijen uit de serie ‘SlowBade’ en gelijknamige tentoonstelling, die onlangs werden geëxposeerd in Zwolle in Museum de Fundatie, gaat Bade verder en bouwt een installatie ermee in de Vishal in Haarlem.

Een reeks nieuwe kleinere sculpturen completeert de installatie, die met zijn titel vooral verwijst naar de onmatigheid, veelheid en de excessieve buitensporigheid die onze rijke samenleving kenmerkt.

Een talent was een gewicht, een geldwaarde en wij beschouwen talent nu als een natuurlijke begaafdheid en aanleg. Bade gelooft dat de huidige tijdgeest talent verhult of juist buitensporig snel bevestigt en over het paard tilt.

Ook zijn werk kenmerkt zich door de diverse betekenissen van talenten en volheid en snelheid worden ook vaker gesignaleerd in zijn werk. Daarmee raakt hij de tijdgeest van shoppen, vloggen, meer en nog eens meer consumeren, maar evenzo direct of indirect is er aan de basis van de menselijkheid in al zijn mooie en vreselijke gedaanten en talenten. Zeventig maal zeven verwijst eigenlijk naar de bijbelse uitspraak over vergeven en geduld hebben, waaraan volgens de inhoud ook geen limiet zou moeten zitten.

De communicatie over die inhoud van zijn werk en het maken en creëren zoekt hij ook deze expositie weer op: Bade zal met medewerkers en cliënten van ‘De Stem in de Stad’ https://www.stemindestad.nlsamenwerken aan een groot groepsportret, schilderend tijdens de Haarlemse Lente 24-26 maart. Na afloop schenkt hij dit beeld aan de locatie die 150 meter verwijderd is van Vishal.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: